Podprogram 2020 – efekty

By | 3 stycznia, 2022
  1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Buczku z terenu województwa łódzkiego przy współpracy Bankiem Żywności w Łodzi realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach
    w ramach środków towarzyszących w okresie  grudzień 2020 – październik 2021.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (buraczki wiórki, fasolka po bretońsku, groszek
    z marchewką, koncentrat pomidorowy, mus jabłkowy, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (herbatniki maślane, kasza jęczmienna, kawa zbożowa rozpuszczalna, makaron jajeczny świderki, płatki owsiane, ryż biały);
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający);
  • mięsne (filet z makreli w oleju, pasztet drobiowy, szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona);
  • cukier biały, miód nektarowy wielokwiatowy;
  • tłuszcze (olej rzepakowy).

Pomoc żywnościowa trafiła do 187 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa łódzkiego

Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  •  11.973,30 kg żywności;
  • 864 paczek żywnościowych;
  •  0 posiłków;

W ramach Podprogramu 2020 dla 26 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 2 działania edukacyjne w ramach działań towarzyszących:

  • Żywieniowo-dietetyczne – …2… aktywności dla …26…. uczestników